• Piotr Ilich Chaikovski. <em>El Llac dels Cignes</em>.
  • Piotr Ilich Chaikovski. <em>El Llac dels Cignes</em>.

Aquest famosíssim compositor va néixer l’any 1840 en un petit poblet dels Urals, a Rússia, i va morir l’any 1893 a Sant Petersburg.

 

Molt criticat en vida, i injuriat després de la seva mort, avui dia és considerat un dels millors compositors romàntics.

 

El Teatre Bolshoi de Moscou li va encarregar la composició d’un ballet, que va estrenar el 1877 com Лебединое Озеро, El Llac dels Cignes. Aquesta obra va ser un fracàs i va tenir molt mala crítica durant anys.

 

A mitjans del Segle XX, les composicions de Chaikovski van començar a fer-se molt populars, i avui en dia aquesta peça és considerada una de les obres mestres de la música de l’Imperi Rus.

 

Aquest ballet escenifica un vell conte alemany.

 

Odette és una bella princesa que el malvat Bruixot Rothbart ha condemnat a convertir-se en un cigne durant el dia. A la nit, quan la foscor cobreix la superfície del llac, els cignes es converteixen en belles ballarines que dansen fins l’alba.

 

Siegfried descobrirà el secret d’Odette mentre balla i s’enamorarà profundament d’ella.

 

Aquesta obra té molts finals. En el més bell, l’amor de Siegfried per Odette aconsegueix trencar el malefici, i tots dos enamorats són feliços per sempre.

 

L’obra és molt llarga. Pots escoltar les dues últimes parts en una versió magnífica del Teatre Bolshoi de Moscou. Finalment, el Bruixot Rothbart aconsegueix emportar-se a Odette i el desgraciat Siegfried queda ferit d’amor.

 

No et quedis sense escoltar aquesta meravellosa obra, i millor amb uns bons auriculars.