L’Aeroport del Pla de Martís

Al Pla de Martís, prop de Banyoles, es va instal·lar un aeroport militar durant la Guerra Civil.

 

La Fundació Aurora motivarà els experts i afeccionats a l’aviació, perquè expliquin als nens i joves la història d’aquest aeroport i promoguin a la zona un Museu Escola de l’Aviació on els nens i joves admirin els avions i aprenguin sobre les seves tecnologies.

 

Un altre lloc idoni per instal·lar un Museu Escola de l’Aviació serà la localitat gironina de Pont de Molins.

 

Els Museus Escola de l’Aviació

 

El seu objectiu és evitar que els avions del Segle XX, que estan en desús, siguin desballestats i ajudar a fer que perdurin com a patrimoni per a les pròximes generacions. Per això, res millor que crear en diferents localitats uns petits Museus Escola de l’Aviació que exposin un avió, i aconseguir que els nens i joves de la localitat els apadrinin i siguin els seus “propietaris”.

 

A més d’exposar l’avió, cada un d’aquests centres disposarà de material didàctic perquè els nens i joves que els visitin s’iniciïn en el coneixement de les tècniques i de les ciències relacionades amb l’aeronàutica i l’espai.

 

Per tal de mantenir els aeroplans en òptim aspecte i evitar el seu deteriorament, alguns dels Museus Escola de l’Aviació seran també centres de capacitació professional elemental per a tots aquells nois que havent superat ja l’edat escolar no tenen formació. Allà, motivats per l’interès de restaurar i mantenir els avions, rebran formació bàsica sobre mecànica i pintura, adquiriran els hàbits necessaris per inserir-se a la vida laboral.

 

Els Museus Escola de l’Aviació es finançaran, aleshores, amb els fons que el Govern i la Unió Europea destinin a la formació de nois en risc d’exclusió social.