El Cel de Banyoles

FOTOGRAFIA: A l’ESTANY DAURAT. JOSE LUIS MIEZA.

 

La Fundació Aurora és una entitat sense ànim de lucre. El seu objectiu és motivar a tota la societat civil per tal de transmetre la nostra cultura a nens i joves de 7 a 15 anys.

 

Avui en dia, és gairebé impossible que els nens de les nostres ciutats puguin veure les estrelles. Un dels reptes de la fundació és aconseguir que aprenguin els secrets del cel. Amb aquesta finalitat, fem una crida a tots els astrònoms professionals i aficionats perquè s’inscriguin com a simpatitzants de la fundació, i que d’aquesta manera els nens i joves de totes les escoles tinguin sempre a prop una persona o organització que els pugui transmetre l’entusiasme per conèixer les Meravelles de l’Univers.

 

Com es pot observar a la pàgina web www.lesmeravellesdelunivers.cat, la fundació buscarà també la col·laboració de totes les empreses i persones que treballen en els diversos camps de la tecnologia espacial, perquè donin a conèixer a nens i joves les seves activitats. En aquests darrers anys, hem assistit a molts avenços espectaculars en el camp de les telecomunicacions, i ens és possible accedir a baix cost a prestacions tecnològiques fins fa poc inimaginables.

 

És convenient, doncs, que tots comprenguem que aquests avenços són possibles per les ingents inversions que aquestes tecnologies requereixen, i gràcies a la gran quantitat de tècnics i científics que hi treballen.

 

La Fundació Aurora també destacarà el formidable avenç que va significar per a la Humanitat la Conquesta de l’Espai. Per això, rendirem un homenatge a tots els que van treballar per assolir aquesta fita.

 

Els Geòlegs aprofitaran la llegenda popular de Les Aloges per explicar-nos el funcionament d’un sistema càrstic, un fenomen que ens demostra que la Terra segueix viva.

 

Trobareu molt curiosa la història de l’avió Katiuska que es va submergir en les aigües de l’estany de Banyoles. Demanarem als afeccionats de l’aviació que expliquin a nens i joves el funcionament tècnic i aerodinàmic dels avions.

 

També demanarem a la casa Tupolev i a les autoritats russes que ens facilitin tota la informació tècnica i gràfica d’aquest tipus d’avió. Aquestes Màquines voladores es van desenvolupar com a armes de guerra, però avui són el mitjà de transport que ens permet eliminar les distàncies i unir tots els Humans que habiten a la Terra.

 

Els melòmans estaran d’enhorabona, ja que enlluernarem als nens i joves amb la meravellosa música de El Llac dels Cignes.